1.000 kroner til modtagere af forsørgelsesydelser
14. september 2020

1.000 kroner til modtagere af forsørgelsesydelser

Er du på forsørgelsesydelse, så får du et engangstilskud på 1.000 kroner som led i Folketingets genopretningspakke i forbindelse med coronakrisen.

Et af elementerne i Folketingets genopretningspakke for dansk økonomi i forbindelse med coronakrisen er et engangstilskud på 1.000 kroner, der udbetales til en lang række personer, der modtager forsørgelsesydelser.

Engangstilskuddet udbetales automatisk til personer, der for eksempel er på førtidspension, seniorpension, fleksydelse, flekslønstilskud, kontanthjælp, ressourceforløbsydelse, revalideringsydelser, tabt arbejdsfortjeneste, SU m.fl. – du kan se hele listen over modtagere på borger.dk

For at få engangstilskuddet skal du helt eller delvist have fået din forsørgelsesydelse for perioden fra den 1. april til den 30. april 2020, ligesom du skal have en NemKonto. Og den skal du holde øje med i oktober, for der udbetales det skattefrie beløb helt automatisk. Nogle vil få det i starten af oktober, andre lidt senere.

Engangstilskuddet har ikke betydning for dine ydelser fra det offentlige, og det gælder også i forhold til din eventuelle ægtefælle, samlever eller andre, du bor sammen med.

Læs mere om tilskuddet på borger.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top