Familieweekend

Familieweekend

Starter:
Slutter:
Pris:
Barn under 2 år - 1.600,00 kr.
Medlem - 3.200,00 kr.
Deltager med hjælper - 3.200,00 kr.
Pladser tilbage:
30

Familien står over for en ny opgave, når den får et barn med cerebral parese. Men masser af viden og konkrete redskaber gør livet lettere. Kom med på Familiekursus og lær mere!

Det er en stor nok omvæltning at få barn, men viser barnet sig at have et alvorligt handicap, er udfordringen ofte meget håndgribelig.  Dette weekendkursus giver redskaber til at forstå den nye situation og retningslinjer, så man ved, hvilken hjælp man har krav på igennem Serviceloven. Først og fremmest giver kurset også netværk og introducerer deltagerne til andre i præcis samme situation.

Vi starter kurset fredag aften med tjek-ind og aftensmad, samt fælles introduktion til weekenden og hinanden. Vi får også sat ord på familien som enhed. Lørdag formiddag holder Anne Pedersen oplæg om sin egen familiehistorie, når hun sætter ord på hvordan hendes familie oplevede at blive forældre til et barn med et handicap, og ikke mindst, hvordan de har oplevet udfordringerne. Efter frokost står den på familietid, når familierådgiver og psykoterapeut Trish Nymark gennemgår familiestrukturer og hverdagens udfordringer og glæder. Vi kommer ind på områder som: Glæde, sorg og coping. Nye muligheder. Et anderledes familieliv med nye muligheder. Den funktionelle familie. Eftermiddagen byder også på oplæg af Sigrid Stilling Netteberg, der taler om sin egen opvækst, og hvordan hendes barndom og ungdom blev formet af cerebral parese.  

Aftenen står på middag og netværk.

Næste dag står i Servicelovens tegn, når socialrådgiver Anne-Marie Larsen fortæller om hvilke støttemuligheder loven giver. Anne-Marie kommer ind på områder som tabt arbejdsfortjeneste, støtte til bolig og hjælpemidler. Oplægget giver forældrene konkret viden om støttemulighederne og klæder dem på, så de kan klare den nye situation bedre selv.  Vi slutter af med evaluering og frokost. Kurset er for hele familien, og børnene bliver passet under oplæg.

Foruden den faglige del er der stor vægt på netværksdannelse og erfaringsudveksling. Mange oplever at gå fra kurset med ny viden og netværk, og bliver derved bedre rustet til at klare hverdagens udfordringer fremover.

Vi har erfaring med at familier kan få bevilliget kurset gennem kommunen som en merudgift. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere.

Kurset afholdes i samarbejde med FamilieNet og er inklusiv fuld forplejning.

Undervisere:

Anne Pedersen, psykoterapeut Trish Nymark, Sigrid Stilling Netteberg og socialrådgiver Anne-Marie Larsen

Målgruppe:

Forældre til et CP-barn op til skolealderen

Sted:

Brogaarden

Abelonelundvej 40, Strib
5500 Middelfart

Pris:

Barn under 2 år - 1.600,00 kr.
Medlem - 3.200,00 kr.
Deltager med hjælper - 3.200,00 kr.

Gå til top Top