Fællesskaber for alle – idræt og foreningslivet i alle aldre

Fællesskaber for alle – idræt og foreningslivet i alle aldre

Starter:
Slutter:
Pris:
Medlem u. hjælper - 250,00 kr.
Medlem m. hjælper - 250,00 kr.
Ikke medlem u. hjælper - 500,00 kr.
Ikke medlem m. hjælper - 500,00 kr.
Pladser tilbage:
40
Tilmelding nødvendig
|Sidste tilmelding:|

Idræt er for alle, og det vil vi gerne vise dig som barn, ung og voksen med CP og pårørende.

CP Danmark inviterer i samarbejde med idrætten Powerchair Floorball, Parasport Danmark og Specialsport.dk til en spændende dag i fællesskabets og idrættens tegn.

 

Ved tilmelding, skriv da gerne i beskedfeltet nederst om du er gående eller kørestolsbruger. 

Det er svært at overdrive, hvor meget positivt der er ved at dyrke idræt, når man har et handicap. Idræt giver mulighed for fysisk aktivitet. Idræt giver fællesskab og nye venskaber. Idræt giver mulighed for at drømme stort og sætte sig målsætninger. Idræt giver oplevelser for livet - og meget meget mere. 

Desværre viser undersøgelser, at alt for mange mennesker med CP ikke dyrker idræt, og samtidig viser undersøgelser også, at mennesker med handicap generelt er overrepræsenterede, når det handler om ensomhed. Eksempelvis er det kun 15 % af børn og unge i specialskoler, der er en del af foreningslivet - mod 80% i almene skoler. Det vil vi gøre noget ved. 
Derfor vil vi i løbet af denne dag sætte fokus på idræt og alt det positive, som idræt har at tilbyde - uanset alder, køn og funktionsniveau.

Du vil blandt andet kunne høre et oplæg fra Danni Hillbrandt-Mogensen, der selv har CP, og som har været en del af idræts- og foreningslivet i snart 30 år. Danni vil fortælle om hans egen vej ind i idrætten, og hvordan idræt – og særligt Powerchair Floorball - har haft en kæmpe betydning for ham og hans livskvalitet, og har givet ham unikke oplevelser, såsom da han sidste år blev verdensmester sammen med resten af det danske landshold i Powerchair Floorball.  

Derudover vil Danni sammen med et par andre landsholdsspillere stå klar til at give dig muligheden for selv at prøve kræfter med Powerchair Floorball.
Og skulle det ikke være en idræt for dig, så vil der være rig mulighed for at prøve andre idrætter af og få en snak med en af Parasport Danmarks idrætskonsulenter samt Specialsport.dk, som vil kunne pege dig i retning af lige præcis den idræt, der passer til dig og dine ønsker.


Alle er velkomne – uanset alder, køn og funktionsniveau.   

 

Program

Kl. 11.00-11.15: Ankomst 

Kl. 11.15-12.00: Danni Hillbrandt-Mogensen formand for Powerchair Floorball fortæller om hans vej ind i idrætten og idrættens betydning.

Kl. 12.00-13.00: Hvad er Powerchair Floorball – og SÅ leger vi og prøver os frem, både børn og voksne.

Kl. 13.00-14.00: Frokost – der vil blive sørget for en sandwich og en sodavand/vand til alle  

Kl. 14.00-14.30: Parasport Danmark og Specialsport.dk fortæller lidt om, hvem de er, og hvad de kan være for jer.

Kl. 14.30-16.00: Parasport Danmark stiller forskellige andre idrætter til rådighed for afprøvning og både Parasport Danmark og Specialsport.dk vil vejlede om, hvilke muligheder der er.

Kl. 16.00: Tak for en spændende dag.

 

Sted: Idrætshallen på Stensagerskolen i Brabrand 

Kursusleder:

Stine Stenholt Nielsen og Danni Hillbrandt-Mogensen

Målgruppe:

Børn, unge og voksne med CP samt pårørende

Sted:

Idrætshallen, Stensagerskolen

Janesvej 2
8220 Brabrand

Pris:

Medlem u. hjælper - 250,00 kr.
Medlem m. hjælper - 250,00 kr.
Ikke medlem u. hjælper - 500,00 kr.
Ikke medlem m. hjælper - 500,00 kr.

Gå til top Top