Søskende som pårørende (1)

Søskende som pårørende

Starter:
Slutter:
Pladser tilbage:
0

KURSET ER AFLYST!

 

Døgnet har kun 24 timer, så det kan være svært at få tid og plads til alle familiens børn. Dette fyraftenskursus giver nogle redskaber til, hvordan man håndterer et travlt familieliv med plads til alle

Det påvirker hele familien, når man får et barn med et handicap, for det tager meget af familiens tid, og hverdagen bliver mere presset. Søskendepårørende får ofte en ekstra opgave i at klare sig selv, for de kan godt se, at forældrene har travlt. Dette kursus er rettet mod forældre, der vil lære, hvordan deres børn håndterer at have en bror eller søster med et handicap, og hvordan man kan støtte barnet bedst muligt i en fri og åben dialog uden tabuer. Ikke mindst får forældrene redskaber til at skabe plads og tid til alle familiens børn.

Vi kommer blandt andet ind på: Hvordan skaber vi tid og plads til alle familiens børn? Hvordan lærer vi at støtte det barn, der ikke har et handicap? Hvordan taler jeg med barnet om frustrationer, ærgrelser og vrede?

Ud over det familiefaglige oplæg, der holdes af specialpædagogisk konsulent Malene Gerd Petersen, får vi også besøg af Dana Andreasen. Dana er medstifter af Søskendeforeningen SØF, og er selv vokset op med en søster med et handicap. Hun fortæller baggrunden for at have stiftet foreningen.

Kursusleder:

Trine Kamp Larsen

Undervisere:

Specialpædagogisk konsulent Malene Gerd Petersen og stifter af søskendeforeningen SØF, Dana Andreasen

Målgruppe:

Forældre til flere børn, hvoraf det ene har et handicap

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Gå til top Top