Ind i fællesskabet

Ind i fællesskabet

Starter:
Slutter:
Pladser tilbage:
0

Kurset afholdes digitalt i forkortet form. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt. Læs mere her: Ind i fællesskabet (digitalt)

-----------------------

Mange børn og unge med cerebral parese oplever at blive holdt udenfor fællesskabet i skolen. Dette fyraftensmøde hjælper forældrene, så de kan hjælpe deres børn og børnenes lærere og pædagoger.

Det er altafgørende for børn og unges trivsel, at de er en del af fællesskabet i skolen, institution eller gennem fritidsaktiviteter, men det kan være svært hvis man ikke er helt som de andre. Det kræver nemlig viden om barnets handicap og sociale udfordringer at skabe rammerne for, at barnet kan være med i sociale fællesskaber.

Dette kursus har fokus på hvad der skal til, for at barnet bliver inkluderet i et fællesskab, og giver forældrene nogle redskaber til at forstå, hvordan de kan hjælpe barnets ’andre omsorgspersoner’, fx skolelærere og pædagoger til at forstå hvad der skal til, for at få alle med.

Fyraftensmødet kommer ind på områder som: Hvorfor bliver børn holdt udenfor og hvorfor opstår det? Hvad er forudsætningerne for trivsel og hvilken rolle har forældrene? Hvordan forebygger man mobning eller eksklusion af fællesskabet, og hvordan kan forældrene støtte? Lidt som sociale medier. Hvordan støtter forældrene bedst muligt barnet i at lære sit kognitive handicap at kende, så det er bedre klædt på til at håndtere sociale situationer?

Det er psykolog Klaus Christensen og anti-mobbekonsulent Lars Stilling Netteberg, der underviser.

Kursusleder:

Klaus Christensen

Undervisere:

Psykolog Klaus Christensen og antimobbe-konsulent Lars Stilling Netteberg

Målgruppe:

Forældre til et barn med cerebral parese, der vil have hjælp til at støtte deres barn med at tage del i fællesskabet

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Gå til top Top