Kroniske smerter hos mennesker med cerebral parese

Kroniske smerter hos mennesker med cerebral parese

Starter:
Slutter:
Pladser tilbage:
0

Smerter er hverdagen for mange børn og unge med cerebral parese, og det går ud over koncentrationen, indlæringen og det sociale. Dette kursus giver redskaber til at støtte barnet i hverdagen

Mange mennesker med cerebral parese lider af kroniske smerter. Det kan betyde at det er svært at leve en normal hverdag med skole, venner og familie, for hvordan kan man koncentrere sig, når det hele tiden gør ondt, og man bliver udmattet af at forsøge at skubbe smerterne til side, så man kan fungere i hverdagen? Dette kursus har fokus på den ofte meget indgribende træthed, som ofte følger med diagnosen cerebral parese.

I løbet af kursusdagen kommer vi ind på områder som: Hvad er kroniske smerter og hvordan kan man se, når et barn eller et ung menneske har ondt? Inflammation og dens betydning for kropslig og mental stress. Hvordan kan vi mindske inflammation? Kostens betydning. Vejrtrækning og motion, der styrker kroppens evne til at optage ilt. Restitution og ressourceforvaltning dvs., hvordan får vi kræfterne til at strække længere. Redskaber til coping og forslag til øvelser, der kan hjælpe den enkelte med at få en bedre hverdag.

Kurset er rettet mod fagpersonale, der arbejder med mennesker med cerebral parese i hverdagen, f.eks. lærere, pædagoger og støttepersoner. Deltagerne går hjem fra kurset med en opdateret viden om smerter samt redskaber til at støtte barnet eller den unge, når han/hun har ondt, så vedkommende fungerer bedre i hverdagen.

Kurset er inklusiv fuld forplejning.

 

Program

10 – 10.15: Introduktion til dagen, deltagerne og underviserne

10.15-12: Gennemgang af kroniske smerter: Hvad er kroniske smerter og hvordan kan man se, når et menneske har ondt. Inflammation og dens betydning for kropslig og mental stress. Hvordan kan vi mindske inflammation? Vejrtrækning og motion, der styrker kroppens evne til at optage ilt.  Restitution og ressourceforvaltning. Redskaber til coping og forslag til øvelser, der kan hjælpe den enkelte med at få en bedre hverdag. Kostens betydning.

12 – 12.45: Frokost

12.45 -13.45: Sif fortæller egen historie og besvarer spørgsmål.

Kort pause 

14 – 14.30: Praktiske øvelser

14.30-15: Opsamling og evaluering: Hvad fik jeg med i dag?

Undervisere:

Fysioterapeut Katja Meyendorff og Sif Holst

Målgruppe:

Fagpersoner, f.eks. lærere, pædagoger og støttepersoner, der arbejder med unge og voksne med Cerebral Parese

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Gå til top Top