V.I.P. Søskendedag

V.I.P. Søskendedag

Starter:
Slutter:
Pris:
Medl. søskende m. én forælder - 200,00 kr.
Medl. søskende m. to forældre - 400,00 kr.
% Medl. søskende m én forælder - 500,00 kr.
% Medl. søskende m to forældre - 1.000,00 kr.
Pladser tilbage:
10
Tilmelding nødvendig
|Sidste tilmelding:|

Med et pårørendekursus for søskende, til børn og unge med handicap, vil vi sætte fokus på netop søskende. Her får de taletid, muligheden for at spejle sig i andre, lytte til andre, fortælle egen historie og blive en del af et særligt fællesskab.

 

Vi passer godt på forældrene imens

- de skal nemlig også lære noget om det at være søskende til et barn med handicap og om at være forældre til et barn, der er pårørende.

 

Kurset er for børn fra 8 år. Dagen og aktiviteterne planlægges alt efter de tilmeldtes alder. 

Ved tilmelding, skriv da venligst barnets alder i beskedfeltet. 

Hvordan er det egentlig at være søskende i en pårørende relation?

 

Det er et livslangt vilkår at være søskende til et menneske med CP, og det kan være en sårbar og ofte usynlig rolle i familiens liv – det har man naturligvis brug for at dele med andre.

 

Derfor sætter vi nu fokus på pårørendegruppen af søskende, vi giver dem muligheden for at spejle sig i andre, lytte til andre, fortælle egen historie og blive rummet i et genkendeligt fællesskab.

 

På kurset vil der blive skabt gode rammer om samtaler, leg og forskellige aktiviteter. Vi vil skabe plads til at børnene kan høre andres historie, de kan bidrage til samtalen, hvis de ønsker det, og frem for alt kommer de til at mærke et fællesskab og en åbenhed, der er svær at finde ude i deres almindelige hverdagsliv med skole og fritidsaktiviteter. Der vil være ”undervisning” i forskellige fif og tricks til hverdagen som søskende til et barn med handicap.

De yngre børn vil blandt andet møde en abe, en porcelænsfigur, en tryllestav og ikke mindst de fineste ryste-glimmer-kugler. De ældre børn kommer bl.a. en tur i ”biografen”.

 

Men hvor skal forældre dog gå hen imens og hvad skal de lave?

 

Vi har noget helt særligt planlagt til forældrene også. I skal nemlig både blive klogere på hvordan det er for jeres børn at være søskende og så skal I møde andre forældre i samme situation som jer selv, og mon ikke der også følger en lille overraskelse med.

 

Kurset starter kl. 11.00 med ankomst og formiddags-snacks. Herefter går børn og forældre til hver deres aktivitet.

 

Der er fælles frokost kl. 12.30-13.15, herefter mødes alle til afslutning af kursusdagen med uddeling af kursusbeviser.

 

I CP - Danmark vil vi gerne fremme fællesskaberne for søskende i hele landet, derfor er dette kun den ene ud af to V.I.P. dage for søskende. Næste dag afholdes i Midtjylland den 18/3-2023.

Undervisere:

Specialpædagogisk konsulent: Malene Gerd Petersen, Frivillige fra Søskendeforeningen SØF, Psykolog i CP-Danmark: Klaus Christensen & Socialrådgiver i CP-Danmark: Mia Ibæk Touborg. Malene har arbejdet med søskende til børn med handicap igennem de sidste 22 år, både med søskendekurser, forældresamtaler, børne- og unge samtaler, bogudgivelser, artikelskrivning og filmproduktion. Malene har blandt andet afholdt mange søskendekurser og foredrag i patientforeninger rundt omkring i landet.

Målgruppe:

Kurset er for børn fra 8 år, som er søskende til et menneske med CP og deres forældre. Dagen og aktiviteterne planlægges alt efter de tilmeldtes alder. Ved tilmelding, skriv da venligst barnets alder i beskedfeltet.

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Pris:

Medl. søskende m. én forælder - 200,00 kr.
Medl. søskende m. to forældre - 400,00 kr.
% Medl. søskende m én forælder - 500,00 kr.
% Medl. søskende m to forældre - 1.000,00 kr.

Gå til top Top