Lær at leve med smerter

Lær at leve med smerter

Starter:
Slutter:
Pladser tilbage:
0

Kurset er aflyst på grund af corona. Vi kommer igen med et digitalt tilbud. Hold øje.

 

For mange mennesker hører kroniske smerter med, når man har cerebral parese. Dette kursus stiller skarpt på smerternes psykologi og hvordan man får en bedre hverdag, selvom det gør ondt

Kroniske smerter følger ofte med, når man har diagnosen cerebral parese, og det er et livsvilkår, som mange må lære at leve under. Men hvad sker der egentlig i hovedet og med kroppen, når man har et handicap? Kurset Lær at leve med smerter har fokus på både den kognitive og den fysiske del af smerterne. Det giver også viden om psykologien bag, og ikke mindst konkrete redskaber til, hvordan man kan lærer at leve side om side med de kroniske smerter. For ofte handler det nemlig lige så meget om, hvordan man håndterer smerterne, som om hvorvidt de er der.

I løbet af kursusdagen kommer vi ind på områder som: Hvad er kroniske smerter, og hvad sker der i kroppen og hjernen, når man har ondt? Hvordan kan man lære at leve side om side med smerter, og kan man vænne sig til dem eller fjerne fokus? Hvordan prioriterer man kræfterne og overskuddet, når smerterne tærer på kræfterne? Kan man træne smerter væk, og hvad betyder fysisk aktivitet for ens hverdagsliv? Livet som smertepatient.

Det er psykolog Marius Kristoffersen fra Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen, Sif Holst, der er forfatter til bogen ’Lad os snakke om smerter’, samt fysioterapeut Rose Bruun, der underviser.

Program

10 – 12: Introduktion af deltagerne og gennemgang af den psykologiske del af kroniske smerter ved psykolog Marius Kristoffersen

Pause

12.45 – 13.30: Sif Holst fortæller sin egen historie med udgangspunkt i sin bog Lad os snakke om smerter

Pause

13.30 – 14.30: Fysioterapeut Rose Brun fortæller om motion og træning, når man har smerter

14.30 – 15: Fælles opsamling og perspektivering

Kursusleder:

Trine Kamp Larsen

Undervisere:

Psykolog Marius Kristoffersen, forfatter Sif Holst og fysioterapeut Rose Brun

Målgruppe:

Mennesker med cerebral parese, der lever med kroniske smerter, og deres pårørende

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Gå til top Top