Kom godt i gang med skolen

Kom godt i gang med skolen

Starter:
Slutter:
Pris:
Medlem UDEN HJÆLPER - 200,00 kr.
Medlem MED HJÆLPER - 200,00 kr.
Ikke medlem UDEN HJÆLPER - 500,00 kr.
Ikke medlem MED HJÆLPER - 500,00 kr.
Pladser tilbage:
0

Der er meget at tænke på, når barnet skal starte i skole. Dette kursus giver forældrene redskaber til at støtte barnet i skolestart og skolegangen, både i forhold til indlæring og det sociale. Kurset giver også et overblik over hvilke støttemuligheder, Folkeskoleloven giver

KURSET ER AFLYST, men vi holder kurset i forkortet version den 13. april. Læs mere her.

Skolestart er en stor ting for alle børn og deres forældre, men mange børn med cerebral parese har brug for ekstra støtte for at fungere optimalt i skolen. Viden om diagnose og indlæring giver forældre og lærere de bedste muligheder for at støtte barnet, og derved den bedste start på skolelivet.

I løbet af denne kursusdag kommer vi ind på: Hvad betyder hjerneskaden og de kognitive vanskeligheder for barnets mulighed for at koncentrere sig og fokusere på læring i skolen? Hvordan spotter man at barnet har det svært, og hvordan kan man støtte? Hvordan formidler jeg min viden til skolen og andre professionelle omkring barnet? Den gode indlæringsprocess. Sådan hjælper du barnet til bedre til at kunne koncentrere sig. Love og regler – disse muligheder giver Folkeskoleloven, og sådan hjælper du skolen til at gøre det bedst muligt.

Deltagerne går hjem fra kursusdagen med konkret viden om, hvordan barnets handicap indvirker på dets indlæring, samt redskaber til at støtte barnet bedst muligt.

Det er psykolog Louise Bøttcher fra Danmarks Pædagogiske Universitet der underviser sammen med socialrådgiver Mia Ibæk Touborg.

Program

10 – 10.15: Lidt om dagen og præsentation af deltagere

10.15 – 11.20: Hjernen med/uden skade. Hvor ligger udfordringerne i forhold til skolegang, og hvilke hverdagssituationer kan blive svære? (Louise Bøttcher)

Kort pause

11.30 – 12.15: Socialrådgiver Mia Ibæk Touborg fortæller om støttemuligheder gennem folkeskoleloven

Frokost

13 – 14: Praktiske øvelser/scenarier, f.eks.: Dette oplever jeg er svært for mit barn, og det vil jeg gøre. (Louise Bøttcher)

14.15 – 15: Fælles opsamling, afrunding og spørgsmål

Kursusleder:

Trine Kamp Larsen

Undervisere:

Psykolog Louise Bøttcher og socialrådgiver Mia Ibæk Touborg

Målgruppe:

Forældre til børn i de små klasser, eller børn, der skal til at starte i skole

Sted:

Scandic Jacob Gade

Flegborg 8-10
7100 Vejle

Pris:

Medlem UDEN HJÆLPER - 200,00 kr.
Medlem MED HJÆLPER - 200,00 kr.
Ikke medlem UDEN HJÆLPER - 500,00 kr.
Ikke medlem MED HJÆLPER - 500,00 kr.

Gå til top Top