Kom godt fra start

Kom godt fra start

Starter:
Slutter:
Pris:
Ikke medlem - 400,00 kr.
Ikke medlem med hjælper - 400,00 kr.
Medlem - 200,00 kr.
Medlem med hjælper - 200,00 kr.
Pladser tilbage:
7

Tilmeldingsfristen er overskredet. Kontakt kursuskonsulent Trine Kamp Larsen på tkl@cpdanmark.dk hvis du vil høre, om der stadig er plads.

 

Skolestart er en stor ting for alle forældre og børn, men har barnet CP har det ofte behov for særlig støtte for at fungere optimalt. Dette kursus giver redskaberne

Skolestart er en stor ting for alle børn og deres forældre, men mange børn med cerebral parese har brug for ekstra støtte for at fungere optimalt i skolen. Viden om diagnose og indlæring giver forældre og lærere de bedste muligheder for at støtte barnet, og derved den bedste start på skolelivet.

I løbet af denne kursusdag kommer vi ind på: Hvad betyder hjerneskaden og de kognitive vanskeligheder for barnets mulighed for at koncentrere sig og fokusere på læring i skolen? Hvordan spotter man at barnet har det svært, og hvordan kan man støtte? Hvordan formidler jeg min viden til skolen og andre professionelle omkring barnet? Den gode indlæringsproces. Sådan hjælper du barnet til bedre til at kunne koncentrere sig. Love og regler – disse muligheder giver Folkeskoleloven, og sådan hjælper du skolen til at gøre det bedst muligt.

Deltagerne går hjem fra kursusdagen med konkret viden om, hvordan barnets handicap indvirker på dets indlæring, samt redskaber til at støtte barnet bedst muligt. Det er psykolog Louise Bøttcher fra Danmarks Pædagogiske Universitet der underviser sammen med socialrådgiver Mia Ibæk Touborg.

Kurset er inklusiv fuld forplejning.

 

Program 

10 – 10.15: Lidt om dagen og præsentation af deltagere 

10.15 – 11.20: Hjernen med/uden skade. Hvor ligger udfordringerne i forhold til skolegang, og hvilke hverdagssituationer kan blive svære? (Louise Bøttcher)

 Kort pause

 11.30 – 12.15: Socialrådgiver Mia Ibæk Touborg fortæller om støttemuligheder gennem folkeskoleloven

 Frokost

 13 – 14: Praktiske øvelser/scenarier: Fx: Dette oplever jeg er svært for mit barn, og det vil jeg gøre. (Louise Bøttcher)

 Kort pause

 14.15 – 15: Fælles opsamling og perspektivering. 3 gode råd at gå hjem på.

Undervisere:

Psykolog Louise Bøttcher og socialrådgiver Mia Ibæk Touborg

Målgruppe:

Forældre til et CP-barn i førskolealderen eller som går i de små klasser

Sted:

Radisson Blu

Claus Bergs Gade 7
5000 Odense C

Pris:

Ikke medlem - 400,00 kr.
Ikke medlem med hjælper - 400,00 kr.
Medlem - 200,00 kr.
Medlem med hjælper - 200,00 kr.

Gå til top Top