Den stressede hjerne

Den stressede hjerne

Starter:
Slutter:
Pris:
Deltager medlem - 200,00 kr.
Deltager medlem med HJÆLPER - 200,00 kr.
Deltager ikke medlem - 500,00 kr.
Deltager ikke medlem m HJÆLPER - 500,00 kr.
Pladser tilbage:
31

En skadet hjerne er ofte udsat for massivt stress, og det påvirker naturligvis også mennesker med cerebral parese. Lær mere om mekanismerne her...

 

KURSET ER AFLYST!

Det medfører næsten altid stress at være ramt af en hjerneskade, og det har en række mere eller mindre skadelige virkninger på hjernen og resten af kroppen. Nogle af de stoffer, der hæmmes ved stress, spiller en betydelig (positiv) rolle ved den hjerneskadedes forbedring af sine måder at fungere – og eventuelt genvinde tabte funktioner. Selv om der er forskelle på diverse former for hjerneskade, gælder dette for både cerebral parese og andre former for skade, for hjernen er uhyre fleksibel og formår at tilpasse sig nye situationer.

Dette kursus handler både om disse mekanismer og mere alment om, hvordan en skadet hjerne kan ændres og trænes til at fungere bedre. Den første del af oplægget giver en grundig klinisk gennemgang af hjernen og forskellen på en rask og en skadet hjerne, samt hvordan en hjerneskade kan udløse stress. Det er hjerneforsker og professor i  neurovidenskab Jesper Mogensen der lægger ud.

Om eftermiddagen dykker vi lidt mere ned i diagnosen cerebral parese, når psykolog Klaus Christensen perspektiverer og giver anvisninger til, præcis hvordan stress rammer mennesker med CP, og hvordan man eventuelt kan kompensere.  

 

Program

10 - 10.15: Kort præsentation af dagen og deltagerne. (Klaus)

10.15 - 12.00: Hvordan er hjernen opbygget, og hvilke faktorer betyder noget for om man får stress, når man har en hjerneskade? Hvorfor er det sådan? Kan man selv gøre noget for at mindske hjernens stress-tilstand? Hvordan kan man få hjernen til at fungere bedst muligt? (Jesper)

12 - 12.45: Frokost

12.45 – 14: Hvad betyder en kognitiv hjerneskade for hverdagen med CP? Hvordan relaterer hjernens stress til et menneske der har CP? Hvordan oplever man stress, og hvordan kan man kompensere? Praktiske råd (Klaus)

14 – 14.15: Kort pause

14.15 – 15: Fælles opsamling, perspektivering og spørgsmål. (Begge)

Undervisere:

Psykolog Klaus Christensen og hjerneforsker Jesper Mogensen

Målgruppe:

Mennesker med interesse i, hvordan en hjerneskade kan give stress

Sted:

Scandic Aarhus City

Østergade 10
8000 Aarhus C

Pris:

Deltager medlem - 200,00 kr.
Deltager medlem med HJÆLPER - 200,00 kr.
Deltager ikke medlem - 500,00 kr.
Deltager ikke medlem m HJÆLPER - 500,00 kr.

Gå til top Top