Den oversete træthed

Den oversete træthed

Starter:
Slutter:
Pris:
Ikke medlem - 400,00 kr.
Ikke medlem med hjælper - 400,00 kr.
Medlem - 200,00 kr.
Medlem med hjælper - 200,00 kr.
Pladser tilbage:
1

Desværre, der er LUKKET FOR TILMELDING!

Mange mennesker med cerebral parese oplever udtrætning på en måde, der gør det svært at deltage i et almindeligt hverdagsliv. Udtrætning trækker nemlig lange spor: Det kan være svært at finde energien til at være social, gå på arbejde, og i skole, og have et liv med familie og venner. Det kan være svært at forklare familie og venner, hvorfor man ikke kommer til arrangementer hver gang, eller man må gå tidligt hjem, for hvordan kan man være træt, når man ’ikke har lavet noget’? Endeligt oplever mange tristhed og stress på grund af udtrætning. Alle unge vil gerne være som de andre, men det kan være stressende hele tiden at skulle anstrenge sig for at følge med de andre, når man i virkeligheden burde have nogle helt særlige rammer for at kunne fungere i en hverdag på linje med alle andre. Kampen for at ’være normal’ er tabt på forhånd, og derfor er viden om udtrætning, og at man tager de fornødne hensyn, altafgørende for at man kan være med på sine egne præmisser, når man lider af kognitiv udtrætning.

Dette kursus sætter fokus på den ofte usynlige udtrætning, og hvorfor en tidlig kognitiv udredning er så vigtig.  I løbet af kursusdagen kommer vi ind på områder som: Hvad er udtrætning – fysiologisk og kognitivt? Bliver man træt når man har smerter? Hvorfor siger kroppen fra, og kan man selv gøre noget? Læg en plan og kræfterne strækker længere.

Det er psykolog Klaus Christensen der underviser, og Gitte Karis fortæller sin egen historie om, da hendes egen datter smeltede sammen pga. udtrætning. Vi slutter dagen med konkrete råd til, hvordan man arbejder konstruktivt med området.

Kurset er inklusiv fuld forplejning.

 

Program

10.00-10.20: Fælles introduktion af dagen og deltagerne 

10.20-11.00: Klaus Christensen fortæller om den kognitive udtrætning. Hvorfor bliver man så træt, når man har CP? Problemer med at overskue hverdagen. Ændringer og angst. Vigtigheden af udredning

11.00-11.15: Pause

11.15-12.00: Klaus Christensen giver råd og konkrete redskaber til at afhjælpe udfordringerne ved kognitiv udtrætning

12.00-13.00: Frokost

13.00-14.00: Gitte Karis fortæller sin og datterens egen historie med udgangspunkt i hendes bog Da min datter tabte hovedet.  

Kort pause

14.15-15: Fælles opsamling og spørgsmål

 

Undervisere:

Psykolog Klaus Christensen og Gitte Karis

Målgruppe:

Forældre til et barn eller ungt menneske med CP, eller den unge selv

Sted:

Scandic Aarhus City

Østergade 10
8000 Aarhus C

Pris:

Ikke medlem - 400,00 kr.
Ikke medlem med hjælper - 400,00 kr.
Medlem - 200,00 kr.
Medlem med hjælper - 200,00 kr.

Gå til top Top