Den oversete træthed - København

Den oversete træthed

Starter:
Slutter:
Pris:
Medlem UDEN HJÆLPER - 200,00 kr.
Medlem MED HJÆLPER - 200,00 kr.
Ikke medlem UDEN HJÆLPER - 500,00 kr.
Ikke medlem MED HJÆLPER - 500,00 kr.
Pladser tilbage:
0

KURSET ER AFLYST!

Kognitiv træthed er en stor af hverdagen, når man har cerebral parese. Dette kursus giver redskaber til at forstå udtrætningen, og giver redskaber til at klare hverdagen bedre

Mange mennesker med cerebral parese oplever udtrætning på en måde, der gør det svært at deltage i et almindeligt hverdagsliv. Udtrætning trækker nemlig lange spor: Det kan være svært at finde energien til at være social, gå på arbejde og i skole, og ikke mindst have et liv med familie og venner. Familie og venner forstår ofte ikke, hvorfor man ikke kommer til arrangementer hver gang, eller man må gå tidligt hjem, for hvordan kan man være træt, når man ’ikke har lavet noget’? Endeligt oplever mange tristhed og stress på grund af udtrætning, for man vil gerne følge med de andre, men skal anstrenge sig så meget, at man ender med at brænde sammen.

Mange unge skal have nogle helt særlige rammer for at kunne fungere i en hverdag på linje med alle andre. Kampen for at ’være normal’ er tabt på forhånd, og derfor er viden om udtrætning, og at man tager de fornødne hensyn, altafgørende for at man kan være med på sine egne præmisser, når man lider af kognitiv udtrætning.

Dette kursus sætter fokus på den ofte usynlige udtrætning, og hvorfor en tidlig kognitiv udredning er så vigtig.  I løbet af kursusdagen kommer vi ind på områder som: Hvad er udtrætning – fysiologisk og kognitivt? Bliver man træt når man har smerter? Hvorfor siger kroppen fra, og kan man selv gøre noget? Læg en plan og kræfterne strækker længere. Vigtigheden af neuropsykologisk udredning.

Det er psykolog Klaus Christensen der underviser, og Gitte Karis fortæller sin egen historie om, da hendes egen datter smeltede sammen pga. udtrætning. Vi slutter dagen med konkrete råd til, hvordan man arbejder konstruktivt med området.

Målgruppen er unge mennesker med cerebral parese under 25 år, og deres forældre, der vil have viden om, hvordan en kognitiv hjerneskade påvirker hverdagen. Kurset giver tillige konkrete redskaber til at håndtere trætheden.

Kurset er inklusiv fuld forplejning.

Program

10.00-10.20: Fælles introduktion af dagen og deltagerne

10.20-11.00: Klaus Christensen fortæller om den kognitive udtrætning. Hvorfor bliver man så træt, når man har CP? Problemer med at overskue hverdagen. Ændringer og angst. Vigtigheden af udredning

Kort pause

11.15-12.00: Klaus Christensen giver råd og konkrete redskaber til at afhjælpe udfordringerne ved kognitiv udtrætning

12.00-13.00: Frokost

13.00-14.00: Gitte Karis fortæller sin og datterens egen historie med udgangspunkt i hendes bog Da min datter tabte hovedet.

Kort pause

14.15-15: Fælles opsamling og spørgsmål

Kursusleder:

Klaus Christensen

Undervisere:

Psykolog Klaus Christensen og Gitte Karis

Målgruppe:

Unge mennesker med cerebral parese, de vil lære mere om hvad kognitiv udtrætning er, og hvordan man kan kompensere, og deres forældre

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Pris:

Medlem UDEN HJÆLPER - 200,00 kr.
Medlem MED HJÆLPER - 200,00 kr.
Ikke medlem UDEN HJÆLPER - 500,00 kr.
Ikke medlem MED HJÆLPER - 500,00 kr.

Gå til top Top