Bedsteforældre til et barn med cerebral parese

Bedsteforældre til et barn med cerebral parese

Starter:
Slutter:
Pris:
Deltager - 0,00 kr.
Deltager MED HJÆLPER - 0,00 kr.
Pladser tilbage:
1

Hvilken rolle spiller bedsteforældre i familien, når der er et barnebarn med cerebral parese? Kom på kursus og lær mere...

Hvilke rolle spiller bedsteforældre i at støtte familien, når der kommer et barn med cerebral parese i familien? Hør oplæg fra en mor, et sæt bedsteforældre og en ung kvinde, der udover at have CP, også er sociolog og vil give et bud på, hvordan man undgår at stigmatisere børn med handicap, i en familie.

Kurset er til formål at belyse de forskellige roller i familien og ikke mindst, hvordan man kan træde til og støtte hinanden på den måde der giver mest mening. Vi har fuld fokus på bedsteforældrene rolle, både i forhold til deres egne børn, men ikke mindst børnebørnene.

Sinne Colding Thaysen fortæller sin egen historie fra dengang hun fik trillinger, hvoraf den ene har CP. Hvordan oplevede hun den tid, hvilken hjælp havde hun brug for, hvilken hjælp fik hun, hvad betød moderskabet for hendes ægteskab og forholdet til hendes egne forældre. Hvad lærte hun af den kaotiske tid?

Henning Erhardsen og Aase Møller er bedsteforældre til Malte på 5 år. De beretter om, hvordan de har støttet Malte og hans familie, og hvilken betydning det har haft for deres forhold til Maltes familie i snæver og meget bred forstand.

Endelig fortæller sociolog Olivia Dahl Nielsen om egne erfaringer fra sin barndom og ungdom med CP og sit forhold til sine bedsteforældre. Hun kommer ind på, hvordan familie-dynamikker skaber særlige betingelser og begrænsninger, men også potentialer for børn der lever med CP, og om hvordan bedsteforældre kan agere i at have et barnebarn med CP - samtidig med måske også at have andre børnebørn. 

Program:

10 – 10.15: Fælles velkomst og introduktion til dagen, deltagerne, programmet og underviserne.

10.15-12: Sinne fortæller om moderskab, kaos, relation til egne forældre, det at blive mor til et barn med CP, og hvordan man kan støtte en nybagt mor eller far.

12-12.45: Frokost

12.45-13.30: Henning og Aase fortæller deres egen historie som bedsteforældre til et barnebarn med CP.

Kort pause

13.45 – 14.45: Olivia perspektiverer barnets rolle i familien og sætter ord på, hvordan barnet opfattes og behandles forskelligt afhængig af, hvem der ser det. Hun deler sine egne erfaringer fra sin barndom og ungdom med CP.

14.45 – 15: Fælles opsamling og afrunding.

Undervisere:

Sinne Colding Thaysen, Henning Erhardsen, Aase Møller og Olivia Dahl

Målgruppe:

Bedsteforældre, der har et barnebarn med CP

Sted:

Scandic Vejle Jacob Gade

Flegborg 8
7100 Vejle

Pris:

Deltager - 0,00 kr.
Deltager MED HJÆLPER - 0,00 kr.

Gå til top Top