Bedsteforældre til et barn med cerebral parese

Bedsteforældre til et barn med cerebral parese

Starter:
Slutter:
Pris:
Medlem - uden hjælper - 200,00 kr.
Medlem - med hjælper - 200,00 kr.
Ikke medlem - uden hjælper - 500,00 kr.
Ikke medlem - med hjælper - 500,00 kr.
Pladser tilbage:
17
Tilmelding nødvendig
|Sidste tilmelding:|

Hvilken rolle spiller bedsteforældre i familien, når et barnebarn har cerebral parese? Kom på kursus og lær mere.

Hvilke rolle spiller bedsteforældre i støtten til familien, når der kommer et barn med cerebral parese i familien? Hør oplæg fra en mor, et sæt bedsteforældre og to unge kvinder, der sætter både personlige og sociologiske perspektiver på livet med cerebral parese (CP).

På kurset vil vi belyse de forskellige roller i familien og ikke mindst, hvordan man kan træde til og støtte hinanden på måder der giver mest mening. Vi har fuld fokus på bedsteforældrenes rolle, både i forhold til deres egne børn, og ikke mindst i forhold til børnebørnene.

Sinne Colding Thaysen fortæller sin egen historie fra dengang hun fik trillinger, hvoraf den ene har CP. Hvordan oplevede hun den tid, hvilken hjælp havde hun brug for, hvilken hjælp fik hun, hvad betød moderskabet for hendes ægteskab og forholdet til hendes egne forældre. Hvad lærte hun af den kaotiske tid?

Henning Erhardsen og Aase Møller er bedsteforældre til Malte på 6 år. De beretter om, hvordan de har støttet Malte og hans familie, og hvilken betydning det har haft for deres forhold til Maltes familie - i snæver og meget bred forstand.

Informatør Christa Nielsen, som selv har cerebral parese, vil fortælle om sin egen opvækst med cerebral parese og om hvordan hun ser sin egen hjerne. 

Endelig fortæller sociolog og ph.d.-stipendiat Olivia Dahl, om hvordan familiedynamikker skaber særlige betingelser og begrænsninger, men også potentialer for børn der lever med CP. Det gør hun med afsæt i egen forskning, samt egne erfaringer fra et liv med CP.

Program:

10.00-10.15: Fælles velkomst og introduktion til dagen, deltagerne, programmet og underviserne.

10.15-11.15: Sinne fortæller om moderskab, kaos, relation til egne forældre, det at blive mor til et barn med CP, og hvordan man kan støtte en nybagt mor eller far.

11.15-12.15: Henning og Aase fortæller deres egen historie som bedsteforældre til et barnebarn med CP.

12.15-13.00: Frokost – vi spiser sammen

13.00-13.30: Christa Nielsen fortæller om hvordan hun ser sin egen hjerne og så kaster hun jer ud på dybt vand, når I skal prøve hvordan det er at have CP.

13.30-13.45: Kort pause - stræk benene og tag en kop kaffe

13.45-14.45: Olivia Dahl tager afsæt i mennesker med cerebral pareses egne fortællinger, meninger og ord, og hun sætter vores måder at tænke og tale om handicap og cerebral parese under et kritisk lys.

14.45 – 15.00: Fælles opsamling og afrunding – tak for i dag. 

Undervisere:

Sinne Colding Thaysen, Henning Erhardsen og Aase Møller, Christa Nielsen og Olivia Dahl

Målgruppe:

Bedsteforældre til barn med cerebral parese

Sted:

CP Danmark

Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Pris:

Medlem - uden hjælper - 200,00 kr.
Medlem - med hjælper - 200,00 kr.
Ikke medlem - uden hjælper - 500,00 kr.
Ikke medlem - med hjælper - 500,00 kr.

Gå til top Top