Lær din krop at kende

Lene Alexander er sexolog og giver disse tre råd.

 

 Af Lene Alexander, sexolog

 

1. Kend din krop

For at du kan få et godt sexliv, skal du kende din krop. Du skal vide, hvad der tænder dig og hvordan du får orgasme og nydelse. På kroppen har vi en masse erogene zoner, som vi kan vække til live, så du mærker dig selv mere. Måden, du kan gøre det på, er ved at berøre din krop fra tæerne og hele vejen op igennem kroppen. Imens du gør det, skal du have dejlige positive tanker om dig selv og din krop.

Mange unge mennesker er ikke tilfredse med deres udseende. Men du skal lære at elske dig selv og din krop, tænk på hvor meget godt den gør dig. Når du har vækket hele din krop, kan du gå til dit køn. Nus, kæl, berør, kik på og nyd dit køn. Mærk hvad der får din lyst til at stige, mærk hvad der gør dig endnu mere lystig. Mærk hvor dejligt og behageligt det er i din krop, når denne energi bliver vækket i dig. Alt i alt handler det om, at du finder kernen i dig selv.

2. Orgasme

For at være en god elsker eller elskerinde skal du kunne mærke dig selv og vide, hvad der føles rart for dig. Nogle mennesker tror, at det er andres opgave at give dig en orgasme, men det kan blive en ret umulig mission, hvis du ikke aner noget om, hvad der skal til, før du kommer dertil.

Prøv at forestille dig en pige, som ikke kender sit eget køn, ikke ved, hvordan hun ser ud eller hvordan hun skal stimulere sig selv. Den person, der skal prøve at give hende nydelse, kommer på en svær opgave. Selvfølgelig er det muligt at vokse med opgaven, at gå på opdagelse på hinanden og derigennem lære mere om sig selv. Det kræver som regel virkelig tryghed at åbne sig 100 procent for en partner til total nydelse, og som regel er det lettere at åbne sig for sig selv til en start.

Nogen kan have svært ved at få orgasme. Det er fordi, det kræver meget af kroppen at kunne slappe af og at kunne spænde op. For at få orgasme kræver det ro, tillid, tryghed og at kunne slippe sit hoved for tanker og opgaver i dagligdagen. Det er der rigtig mange mennesker, der døjer med. Derfor må du have tålmodighed med dig selv, når du går i gang. Skab nogen gode rammer for at fordybe dig i din krop og i din nydelse.

3. Seksualitet og sundhed

Seksualitet er sundhed, der styrker din krop indefra og ud. Det gør, at dine celler, muskler og indre organer får sprøjtet ny energi og vitalitet ind i sig. Det gør dig smuk og skaber en indre balance. Det nedsætter stresshormoner og gør, at du får mere overskud og energi til din hverdag. Det er et sundhedseliksir i sin reneste form.

God fornøjelse, bare kom i gang med at nyde dig – hele dig.

Vidste du at Sex & Samfund tilbyder anonym rådgivning til unge? De har åbent alle hverdage fra 10 til 15:  

Sex & Samfunds rådgivning

Læs Frederiks tips til dating

Gå til top Top