Frederiks tips til dating

Hvor vil du finde din kæreste? På nettet eller fysisk ude i verden? Jeg anbefaler klart at starte på nettet, og her er mine anbefalinger til det.

 
 Frederik Walter Olsen

 

Da jeg er en mand og heteroseksuel, skriver jeg om at finde en pige-kæreste, men jeg tror godt, du kan bruge mine råd, uanset køn. Det, det handler om, er at nå hen til den første date. Her er mine råd til det. Og husk! Det kræver tålmodighed at date på nettet.

Maddingen

Jeg sammenligner dating med at fiske. Det første, du skal gøre, er at have den gode madding. Madding er alt det, der virker tiltrækkende på den anden. For eksempel:

  1. Piger kan som regel godt lide, at fyren tager det første skridt, så det gør jeg altid.
  2. Fortæl om dig selv og stil altid et spørgsmål, når I skriver til hinanden -  for eksempel "Hvad er din yndlingsfilm?".
  3. Du kan også fortælle en sjov joke, der indeholder et spørgsmål (hvis du kan nogen, ellers lad være) for at bryde isen.
  4. Læs hendes profiltekst og spørg ind til den, så hun mærker, du er interesseret i hende.

Kast snøren ud flere steder, så du i den indledende fase er i kontakt med flere. Det er helt i orden at skrive med flere på én gang, så længe I kun er ved dette første step og ikke er blevet fortrolige endnu. Så skriv til alle dem, du synes virker søde.

Når der er bid

Når hun svarer, og også er interesseret i at høre om dig, er der bid. Og fortvivl ikke, hvis det først er den tiende, du skriver med, der bliver interesseret. Dating på nettet kræver tålmodighed.

Når der er bid, så handler det om at kunne hale fisken i land, og at fisken bliver på krogen. Måden, man gør det på, er ved sørge for, at samtalen ikke går i stå. Giv lidt af dig selv, så du virker spændende, og spørg ind til den anden person. Og gør det lidt sjovt.

Jeg bruger tit "Enten/Eller"-legen, hvor man skal vælge mellem en af to muligheder, for eksempel kan man lide Pepsi eller Cola? På den måde kan man lære hinanden at kende, uden at det bliver for støvet og kedeligt.

Jeg kan ikke sige, hvor lang tid denne fase varer. Det er ikke sådan, at efter 10 beskeder er den hjemme. Du kan gå videre til næste fase, når du fornemmer, at der er opbygget en fortrolighed og en god kemi imellem jer.

Fortæl om din CP med ”Enten/Eller-legen"

Når du fornemmer, at der er opbygget en god kemi imellem jer, så kommer fasen, hvor du skal fortælle, at du har CP. Og du skal gøre det på den rigtige måde, så du ikke skræmmer hende væk.

Jeg bruger ofte "Enten/Eller"-legen", hvor jeg spørger: "Original og Unik" eller "Normal og som alle andre"? Alle vælger "Original og Unik"! Og her svarer jeg så: Godt du svarede det, jeg er nemlig født tre måneder for tidligt..." osv. På den måde får jeg ikke bare fortalt, at jeg har CP, jeg får også fortalt det på en positiv måde. Og det er uhyre vigtigt, at du gør det - ellers risikerer du at skræmme hende væk.

For eksempel fortæller jeg også, at jeg har nedsat muskelkraft i venstre side, men til gengæld er jeg bomstærk i min højre side.

Du skal tænke over, at du ikke bliver faktuel og tør - hun skal ikke have en kopi af din lægejournal, når du fortæller om din CP - kun forberedes på, at du ser anderledes ud, hvis nu I når frem til en fysisk date.

Vis, at du ikke tager din CP så tungt ved at være morsom og let i din beskrivelse. For eksempel "...og det betyder, at jeg ikke kan jonglere". Jeg ved, fra mine tidligere dates, at de var glade for, at jeg tog lidt pis på mig selv, for det gjorde at de kunne slappe af.

Det første møde

Du vil næsten stensikkert opleve at flere af dem, du har skrevet med, hopper af, når de hører om din CP, eller de hopper af, fordi de har mødt en, der var mere interessant.

Men der sker også det på et tidspunkt, at hun bliver, efter du har fortalt, at du har CP. Og så er det tid til den første date.

Det vigtigste, du skal gøre i forbindelse med den første date, er at koncentrere dig om at være dig selv og have tiltro til, at hun vil dig! Og tag den med ro. I behøver ikke at flyve i luftballon på den første date, en kop kaffe på en café er rigtig fint.

Vigtigt efter første date!

Når I har været på første date, og du har fundet ud af, at hun er kærestepotentiale, så tænk over, hvordan du spørger, om I skal ses igen.  Sig IKKE: "Skal vi ses igen?" for det siger intet om, at hverken du eller hende er interesseret i mere end at være venner. Spørg i stedet: "Har du lyst til en date til?" for så viser du, at du er interesseret i en date nr. 2.

Held og lykke på dating-markedet!

Læs også Antons indlæg "Hvornår fortæller man en date, at man har CP?"

Gå til top Top