Kognitive vanskeligheder

Når du har CP, har du en hjerneskade, og det kan betyde, at du har det, der hedder kognitive vanskeligheder. Psykolog Klaus Christensen giver dig et indblik her.

 
 

Hvis du har svært ved at få din hverdag til at fungere, kan det være et tegn på, at du har kognitive udfordringer.  Måske bliver du meget træt, du kan ikke huske, hvad du læser, eller du synes, det er svært at lære nyt? Det kan også være, du har svært ved at orientere dig, eller det er anstrengende at være sammen med flere på én gang?

Dine kognitive vanskeligheder betyder, at din hjerne hurtigt bliver overbelastet, og du kan blive mentalt udmattet. Når det griber ind i og forstyrrer din hverdag, er din trivsel forringet, og det kan også påvirke dit humør. Det skal du have gjort noget ved!

Tre ting du skal gøre:

  1. Før du kan få hjælp, skal du erkende, at du har det svært med at få din hverdag til at fungere

  2. Dernæst er det vigtigt, at du får bevilget det, der hedder en neuropsykologisk udredning for at få afklaret, hvilke kognitive udfordringer du har

  3. Når du har fået bevilliget en neuropsykologisk udredning, er det vigtigt, at du får hjælp til at forstå rapportens resultater

 

Det er forskelligt fra person til person, hvilke udfordringer man har. Og dermed også forskelligt, hvilken hjælp man har brug for. For at du får lige præcis den hjælp, DU har brug for, kan du få rådgivning af mig. Du er velkommen til at ringe til mig, men det kræver, at du er medlem af CP Danmark.

Maja havde aldrig hørt om kognitive vanskeligheder - og fik hjælp

Læs mere om kognitive vanskeligheder og neuropsykologisk udredning

Gå til top Top