Hjælpemidler du ikke vidste du havde brug for

Du kender hjælpemidler som kørestol, pegeplader og stok. Men vidste du, at for eksempel solbriller kan hjælpe dig?

Her er fire tips til hjælpemidler. Har du gode tips til, hvad der hjælper dig i din hverdag? Så skriv på Ungeforum.

 

Sikkerhedsnål til skift af sengetøj
Kender du det? Dynens hjørner passer ikke med sengetøjets hjørner? Men det kan sikkerhedsnåle hjælpe dig med. Fastgør to af dynens hjørner med hver sin sikkerhedsnål, så kan du trække resten af dynebetrækket nedover dynen.

 

  Solbriller og lys
Er du lysfølsom, kniber du måske øjnene meget sammen. Det kan være med til at gøre dig mere træt. Prøv at gå med solbriller – også indenfor. Forklar til omgivelserne hvorfor, og se om du bliver mindre træt. 
  Specialbyggede ørepropper
Hvis du har svært ved at frasortere lyde, der ikke er relevante for dig, oplever du et højt støjniveau. Og det kan være med til at gøre dig træt. Her kan specialbyggede ørepropper hjælpe dig. De skal laves hos en øre-næse-hals specialist og koster omkring 2.000 kroner. Du kan muligvis få støtte til udgifterne fra kommunen. Snak med din læge.
 

Dictus skriver det, du siger
Dictus er et talegenkendelsesprogram, som kan skrive det, du siger. Dictus er en god løsning, hvis du har svært ved at skrive i hånden eller ramme tasterne på en computer. I stedet kan du så diktere for eksempel din danske stil til Dictus. Hvis du har specifikke stavevanskeligheder, er Dictus et uundværligt hjælpemiddel.

 

 

Gå til top Top