Husk, at du er dig - og ikke dit handicap

Jeg vil være normal. Det har været mit fokus – ligesom jeg tror, det er for mange andre med CP.

 
Frederik Walter Olsen 

 

Derfor lægger man strategier, så man kan få følelsen af ikke at være så anderledes. Men på nogle punkter vil man jo altid være anderledes. Her er det vigtigt ikke at forsøge at lave sig selv om.  Nogle gange har man bare nogle grænser, som man ikke skal give efter på. Sådan havde jeg det med rengøringshjælp, da jeg flyttede hjemmefra.

Jeg flyttede hjemmefra for fire år siden til en lejlighed i Helsingør. Her skal man selv rengøre en del af hovedtrappen. Den er meget stejl, så det kunne jeg ikke på grund af mit CP. Derfor tog jeg kontakt til en visitator i kommunen for at få hjælp. Og jeg måtte virkelig argumentere for at få hjælp til rengøringen. Men det lykkedes.

Rengøringshjælp på min egen alder brød jeg mig ikke om
Jeg fik bevilget rengøringshjælp fra kommunen til rengøring af både hovedtrappen og min lejlighed. Og det er jo på sin vis fedt at få gjort rent. Men for mig var det grænseoverskridende at have en kvinde i mit hjem til at gøre rent, hvis hun var på min egen alder eller yngre. Det blev alt for sårbart. Jeg følte mig 40 år ældre end jeg var. Så jeg valgte en anden aktør, hvor jeg fik en fast rengøringshjælp, der var ældre end mig selv.

Det tog mig nogle år at forlige mig med tanken om at have brug for rengøring. Også i forbindelse med kærester. Udover at man skal fortælle om sit handicap, så topper man den med, at ”jeg i øvrigt også har betalt rengøringshjælp”. Det synes jeg var svært.

Nu har jeg vendt den 180 grader - fra noget negativt til noget positivt. Det kan da godt være, at jeg får gjort rent. Det siger noget om mit handicap – men det siger ikke noget om mig og min person. Det har taget mig nogle år at nå til den erkendelse.

Maja har tre gode råd til dig, der skal flytte hjemmefra

Gå til top Top