Familiedag med fokus på social deltagelse

6. november - Familiedag med fokus på social deltagelse

Social deltagelse er mere relevant end nogensinde. Derfor har CP Danmark og Elsass Fonden i år valgt at lade det være overskriften på årets familiedag. Arrangementet er for CP Danmarks medlemmer og afholdes den 6. november i Vejen Idrætscenter og den 7. maj 2022 hos Elsass Fonden.

Hele familien samlet til en god dag med masser af erfaringsudveksling, læring, sociale aktiviteter og leg i inspirerende omgivelser. Det er det, der kendetegner familiedagen, som har været en fast aktivitet i mange år.

CP Danmark og Elsass Fonden sætter denne gang fokus på social deltagelse. Målgruppen er børn med cerebral parese i aldersgruppen 7-14 år, deres forældre og eventuelle søskende. Den første familiedag afholdes i Vejen Idrætscenter Petersmindevej 1, 6600 Vejen kl. 9.30-15.

Her sættes der et bredt fokus på både fritid og skole, og hvad der skal til for at blive inkluderet i skolen. Det har vi fået Lotte Hedegaard-Sørensen til at fortælle meget mere om.

Hun er lektor på Dansk institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) og har blandt andet forsket i netop inklusion/eksklusion i skolen. Med det som udgangspunkt holder hun oplæg for forældrene.

Ung med CP

Derudover vil Olivia Dahl Nielsen, der selv har cerebral parese (CP) og er i gang med en uddannelse som sociolog, holde et oplæg med overskriften ’Familieliv - perspektiver fra unge med CP’. Hun lægger op til en reflekteret snak om at være ung med CP - først for forældrene og derefter for gruppen med børn med CP.

I oplægget rettet mod forældrene trækker hun på egne erfaringer, sociologisk teori og på interviews med unge voksne med CP. Oplægget giver anledning til refleksion om, hvordan vi generelt, men også mere specifikt i relation til familieliv, taler om og inddrager unge med CP.

I oplægget til børn med CP viser hun billeder og fortæller om hendes opvækst og minder fra sin barndom og teenagetid. Målet med fortællingen er at give gruppen mulighed for at dele oplevelser om det at have CP.

Program for familiedagen

Kl. 09.30-10.00: Ankomst og velkomst
Kl. 10.00-11.00: Oplæg for forældre v/Olivia Dahl Nielsen – legeaktiviteter for alle børn
Kl. 11.00-11.15: Pause - frugt, saft og kaffe
Kl. 11.15-12.15: Oplæg for forældre v/Lotte Hedegaard-Sørensen og for børn med CP v/Olivia Dahl Nielsen – legeaktiviteter for søskende
Kl. 12.15-13.15: Fælles frokost for alle
Kl. 13.15-14.00: Forældre - erfaringsudveksling og refleksion på baggrund af dagens oplæg - lege/friluftsaktiviteter for alle børn
Kl. 14.00-15.00: Fælles lege- og friluftsaktiviteter for hele familien
Kl. 15.00: Tak for i dag

Tilmelding

Tilmelding til familiedagen den 6. november: Send en mail til Birgit Cornett bc@cpdanmark.dk – skriv ’Familiedag’ i emnefeltet. Oplys navn(e), adresse, telefonnummer, mailadresse, alder på alle deltagende børn/unge og evt. hjælpere. Tilmeldingen er ’først-til-mølle’ med sidste frist den 4. oktober 2021.

Deltagelsen koster 100 kr. pr. voksen og 50 kr. pr. barn op til 18 år. Prisen inkluderer frokost, forfriskninger, kaffe og kage samt deltagelse i dagens program.

Vi tager forbehold for coronarestriktioner.

Sidst opdateret:
Gå til top Top