Familiedag: Hjælp – vi har en teenager i huset!

26. oktober - Familiedag: Hjælp – vi har en teenager i huset!

Er teenagealderen særligt udfordrende, når man har et handicap? Årets familiedag, der holdes på Pindstrup Centret i Jylland, har denne gang fokus på de unge teenagere med CP. Der få ledige pladser tilbage.

Igennem de 10 år CP Danmark i samarbejde med Elsass Fonden har holdt årlige familiedage i fondens lokaler i Charlottenlund, har flere stillet spørgsmålet: Hvornår holder I en familiedag i Jylland? Det korte svar er: Det gør vi i år!

Det er nemlig besluttet, at årets familiedag for første gang holdes ’ud af huset’. Det sker lørdag den 26. oktober, hvor alle gode intentioner og den faglig ekspertise flytter til Pindstrup Centret ved Ryomgård på Djursland. I de hyggelige omgivelser er der dagen igennem programsat forskellige aktiviteter, som vi kender fra familiedagen. I år finder de sted i tre grupper: Forældre/teenagere/søskende. Selvfølgelig krydret med aktiviteter for alle.

Familiedagen har i år fokus på de unge teenagere - de 12-15 årige - i overgangen fra barn til voksen. Mange forældre har svært ved at forstå, hvad der sker, når deres børn er ved at frigøre sig. På samme måde kan det være svært for den unge at blive voksen – ikke mindst, når man stadig er afhængig af, at ens mor eller far er med til mange aktiviteter.

Hvordan støtter man?

Hvordan støtter man de unge i den naturlige frigørelse, så de finder deres egne udfordrende veje til fritid, venner og spirende voksenliv? Hvordan sætter man grænser og vejleder, og hvordan kan man støtte barnet i at fastholde sin plads i fællesskabet? Og kan man hjælpe, hvis ensomheden og følelsen af at være anderledes kommer snigende?

Familiedagen stiller skarpt på, hvad barnet går igennem i teenagealderen, hvorfor barnet somme tider kan føle sig ekskluderet af fællesskabet, når man begynder at blive voksen, og hvordan man kan give sit barn strategier til at hvile i sig selv og finde nye fællesskaber. Vi forsøger også at hjælpe de unge teenagere med at sætte ord på nogle af de tanker, der går igennem hovedet, når man er ved at blive voksen. Forældrenes session vil blive styret af CP Danmarks psykolog Klaus Christensen og en forælder til et barn med CP, mens de unge teenageres gruppe har deltagelse af unge med CP, der kender alt til teenageudfordringerne og de ’irriterende forældre’, samt en medarbejder fra Elsass Fonden.

Leg og underholdning for børn

Vi har igen i år engageret en række børneværter, der sørger for, at søskende tilbydes underholdning i løbet af dagen. Her er mulighederne på Pindstrup Centret helt unikke. Det forventes, at alle kan tage vare på sig selv, f.eks. ved toiletbesøg. Hvis det ikke er tilfældet, må familien meget gerne tilmelde sin egen børnepasser (en god ven eller en bedstemor/far, der kan hjælpe barnet i løbet af dagen, når forældrene og familiens teenager er optaget af gruppeaktiviteter).

Tilmelding

Send en mail til bc@cpdanmark.dk – skriv ’Familiedag’ i emnefeltet. Oplys navn(e), adresse, telefonnummer, mailadresse, alder på alle deltagende børn/unge, samt om barnet har sin egen børnepasser med. Tilmeldingen er ’først-til-mølle’ med seneste frist er den 28. august 2019. Af hensyn til bookning på Pindstrup Centret skal betalingen foretages sammen med den bindende tilmelding. Deltagelsen koster 100 kr. pr. voksen og 50 kr. pr. barn op til 18 år. Prisen inkluderer frokost, forfriskninger, kaffe og kage samt deltagelse i dagens program.

Mulighed for overnatning

Der er mulighed for, at familierne for egen regning kan overnatte på Pindstrup Centret. Både fra fredag til lørdag og fra lørdag til søndag. Overnatning sker i bohuse med seks rummelige familieværelser. Kontakt Pindstrup Centret på telefon 86 39 61 11 og snak med Anita, hvis det er relevant for jeres familie.

Program for Familiedagen

Kl. 09.30: Ankomst til Pindstrup Centret
Kl. 10.00: Oplæg og dialog i to grupper – forældre og teenagere - samtidig leg og hygge for søskende
Kl. 12.00: Fælles frokost for alle
Kl. 13.00: Oplæg og dialog i to grupper - forældre og teenagere - samtidig leg og hygge for søskende
Kl. 14.30: Fælles afslutning for hele familien
Kl. 15.00: Tak for i dag

Her finder familiedagen sted:

Pindstrup Centret
Johs. F. La Cours Allé,
8550 Ryomgård
(kort afstand fra Aarhus og Randers).
Telefon: 86 39 61 11
www.pindstrupcentret.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top