CP Danmark inviterer til paralympisk weekend

27.-29. august - CP Danmark inviterer til paralympisk weekend

I den første weekend under De Paralympiske Lege i Tokyo 2021 arrangerer CP Danmark et idræts- og socialt ophold på Vejen Idrætscenter. Det foregår den 27.-29. august 2021.

Af Emil Jensen

Når den danske paralympiske trup rejser til Tokyo til sommer for at deltage i De Paralympiske Lege vil der være mindst to atleter med cerebral parese (CP) med til legene. Det drejer sig om Sebastian Frederiksen, som er med på landsholdet i kørestolsrugby, og svømmeren Amalie Winther, som allerede nu er udtaget. Flere atleter med CP har stadig mulighed for at komme med.

For at udbrede kendskabet til CP’eres mulighed for at dyrke idræt, og samtidig dyrke fællesskabet omkring den særlige paralympiske ånd, arrangerer CP Danmark et weekendophold i Vejen for medlemmer over 16 år. Deltagerne får mulighed for at afprøve nogle af de paralympiske idrætsgrene og kommer til at opleve stemningen ved legene i Tokyo, både live på TV og via en direkte forbindelse til det danske paralympiske hold.

- Vi ønsker at vise, at selv om man har CP, kan man sagtens gøre karriere inden for sportens verden og opnå store resultater, siger Mansoor Siddiqi, der er formand for CP Danmarks kredsforening København/Frederiksberg, som har taget initiativ til arrangementet.

I løbet af weekenden stilles der skarpt på en para-atlets hverdag gennem spændende foredrag. Deltagerne får også selv mulighed for at prøve en masse sportsgrene med inspirerende instruktører, som selv har CP.

Mansoor Siddiqi håber, at deltagerne vil opleve glæden ved idræt og vil blive inspireret til at fortsætte bagefter. Eksempelvis som medlemmer i en af de mange parasport-klubber, der findes i Danmark.

Det tegner til, at det bliver en weekend fyldt med sjove sportslige oplevelser og masser af socialt samvær. Programmet er i hvert fald spækket med gode tilbud, og der er noget for alle.

Program

Aktiviteterne er opdelt i tre aktivitetssektioner, så du har mulighed for at prøve flere aktiviteter, men du må også gerne vælge den samme flere gange. Du skal derfor vælge en aktivitet i hver aktivitetssektion.

- Lørdag formiddag kan du vælge el-hockey, atletik eller boccia

- Lørdag eftermiddag kan du vælge el-hockey, CP-fodbold eller boccia

- Søndag formiddag kan du vælge powerchair football, atletik eller paracykling

Målgruppe

Weekenden henvender sig til dig, der er over 16 år, har cerebral parese (CP), og som kan lide at være fysisk aktiv og gerne vil flytte egne grænser i trygge og sikre rammer.

Pris

Deltagergebyr 300 kr.

Hvis du har behov for assistance til praktiske ting, skal du selv sørge for ledsager. Der tages ikke deltagergebyr for hjælpere/ledsagere, men denne skal være en del af weekenden og deltage i de samme aktiviteter som dig. Overnatning vil ske på dobbeltværelse. Du skal selv have hjælpemidler/toiletstol med, hvis du har brug for det.

Tilmelding

Der er plads til max 40 deltagere plus hjælpere/ledsagere, og du kan tilmelde dig på dette link.

Sidst opdateret:
Gå til top Top